Home > Recepten

Champignonhoedje met rosbief, gemarineerd

4 kleine champignons

3 lepels droge witte wijn

1/2 lepel citroensap

1 lepel olie

zout

peper

1 teentje knoflook

4 toefjes peterselie

1 plakje rosbief
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Paddestoelgerechten; Rundvleesgerechten; Marinades
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Haal de steeltjes van de champignons.

Breng wijn, citroensap, olie, zout en peper aan de kook, pers de knoflook erboven uit. Schep de peterselie erdoor. Laat 3 minuten op zacht vuur koken. Haal van het vuur en laat de champignonhoedjes er in afkoelen en 2 uur marineren.

Snij de rosbief in de lengte in 8 reepjes.

Neem de hoedjes uit de marinade en laat uitlekken. Wikkel kruiselings 2 rosbiefreepjes om elk hoedje en doe de uiteinden in de hoedjes.

Garneren met een gemarineerd toefje peterselie.