Home > Recepten

Ansjovis, gemarineerd

450 g verse ansjovis

sap van 1 citroen

1 theelepel gehakte rode chilipeper

1 teentje knoflook

1 lepel gehakte gladde peterselie

50 g olijfolie

zout

peper



Kan ook met verse sardines, sprot of kleine makrelen.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Marinades; Italiaans
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Maak de vis schoon, knijp de koppen eraf en trek ze eraf, zodat de ingewanden gelijk meekomen. Ga langs de bovenkant van elke vis en knijp de ruggengraat mee, dat moet makkelijk lukken.

Leg de filets met het vel omlaag in een schaal en schenk de citroensap erover. Laat 20 minuten marineren, de vis wordt stevig.

Giet het teveel aan citroensap af en strooi de overige ingredienten erover, laat 24 uur in de koelkast marineren.

Notities

Serveer met kokant brood en een grove rode Italiaanse wijn