Home > Recepten

Ham in aspic

6 blaadjes gelatine

200 g provençaalse achterham aan 1 stuk

1/2 vleesbouillonblokje

1 lepel droge witte wijn

4 takjes peterselie

0.25 krop ijsbergsla
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes
  • Aantal Porties: 24
  • Bereidingstijd: 24 uur opstijven.
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Voorbereiden kan 1 dag vantevoren:

Week de gelatine 5 minuten in ruim water.

Snij de ham in piepkleine blokjes.

Breng 2 dl water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erboven en los het op. Voeg de wijn toe.

Knijp de gelatine goed uit en los van het vuur in het mengsel op. Laat 30 minuten afkoelen.

Knip de peterselie heel fijn in een kopje.

Schep ham en peterselie goed door elkaar, verdeel over het ijsblokjesbakje en schenk het mengsel erover.

Laat 24 uur in de koelkast opstijven.



Snij de sla in dunne reepjes. Bekleed een platte schaal met de sla.

Maak met schone vingers voorzichtig de randjes van het ijsbakje los en druk de blokjes er voorzichtig los.

Rangschik de blokjes over de sla en serveer met een bakje cocktailprikkertjes.

Benodigdheden

Nodig zijn een ijsklontjebakje met 24 openingen en 24 prikkertjes.