Home > Recepten

Haring in dillesaus

4 gefileerde zoute haringen (schoongemaakt)

1 bekertje zure room

1 theelepel mosterd

1 theelepel fijngehakte zoetzure augurk

zout

peper

1 lepel kappertjes

1 theelepel vocht van de kappertjes

2 lepels gehakte dille
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Snij de haring in stukjes van 3 x 6 cm.

Roer de room glad en roer mosterd en augurk erbij. Breng op smaak met zout en peper en roer de kappertjes, kappertjesvocht en de dille erdoor.

Leg de haring op een ondiepe schotel, schenk de saus erover en meng goed. Laat een uurtje afgedekt op een koele plek staan.

Leg de haring met een vork op stukjes toast of lichtgeroosterd brood.

Notities

Serveer met toast of licht geroosterd brood