Home > Recepten

Stokbroodhapjes, Italiaanse

stokbrood

knoflook

olijfolie

250 g kippenlevertjes

1 lepel geraspte rode ui

2 lepels citroensap

zout

peper

150 g zwarte olijven zonder pit

4 ansjovisfilets

2 lepels kappertjes

peterselie

4 eieren

2 lepels mixed pickles

2 lepels citroenmayonaise

kappertjes

1 blikje zalm

1 lepel peterselie

2 lepels citroensap

boter

ansjovisolijven

1 blikje tomaatstukjes

2 lepels uitgelekte witte bonen

2 lepels basilicum

mozzarella

basilicum

150 g achterham

75 g versr roomkaas

1 lepel Italiaanse kruiden

selderijzout

1 blik groene aspergepunten
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Italiaans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Libelle

Bereiding

Op stokbrood. Rooster de sneetjes licht, wrijf aan beide kanten in met een opengesneden teen knoflook en bedruppel met olijfolie. Bestrijk met de volgende mengseltjes:

Kippenlevermousse zet 250 g kippenlevertjes 3 minuten in heet water, dep droog en snij kleiner. Fruit in 4 lepels olijfolie 1 lepel geraspte rode ui en een geperst teentje knoflook. Bak de levertjes 3 minuten mee, voeg 2 lepels citroensap, zout en peper toe. Laat inkoken, prak de levertjes fijn en laat afkoelen.

Olijvenpasta pureer 150 g ontpitte zwarte olijven, 4 ansjovisfilets, 2 lepels uitgelekte kappertjes, 1 teentje knoflook en 4 lepels olijfolie. Royaal met fijngeknipte peterselie bestrooien.

Eierpâté kook 4 eieren hard en maak ze fijn. roer er 2 lepels fijngehakte mixed pickles en 2 lepels (citroen)mayonaise door. Met kappertjes garneren.

Zalm laat een blikje zalm uitlekken, meng met 1 lepel peterselie, 2 lepels citroensap, zout en peper en zoveel boter tot het een smeuďge massa is. Garneren met ansjovisolijven in plakjes.

Tomaat met Mozzarella laat een blikje tomaatstukjes uitlekken en op laag vuur zacht worden. Schep hierin 2 lepels uitgelekte witte bonen uit een pot en 2 lepels basilicumblaadjes. Op smaak bengen met peper en zout. Leg op de sneetjes stokbrood en leg op elke portie een plakje Mozzarella. Met een basilicumblaadje garneren.

Hammousse met asperges hak 150 g achterham zeer fijn en roer door 75 g verse roomkaas. Maak op smaak met peper, 1 lepel Italiaanse kruiden en selderijzout. Met groene aspergepunten uit blik garneren.