Home > Recepten

Kaasbitterballen

1/2 kruidenbouillonblokje

1/4 l water

50 g boter

2 teentjes knoflook

60 g bloem

150 ml volle melk

100 g oude kaas in kleine blokjes

100 g mosterdkaas in kleine blokjes

1 lepel peterselie

1 lepel bieslook

1 lepel kervel

1 lepel tijm

zout

peper

nootmuskaat

gekruid paneermeel
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Bron: Wilma

Bereiding

Kook bouillon van het kruidenbouillonblokje en het water.

Fruit de knoflook in boter, roer er 60 g bloem doorheen. Doe in delen de bouillon en melk bij. Laat de dikke saus al roerend zachtjes pruttelen voor 4 minuten.

Schep de verse kruiden en de kazen erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Laat afkoelen en maak van de stijve ragoût balletjes, rol door de paneer en frituur in frituurolie.

Notities

Serveren met kerriesaus