Home > Recepten

Kai sawan (Thaise hemelse kippenvleugeltjes)



Kan ook met kippenpoten (het onderste deel van de dij dan), daar zit meer vlees aan.

Grotere exemplaten vleugels kunnen worden doorgehakt, de Thai doen dat sowieso.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kipgerechten; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Was de vleugeltjes goed onder lauw water en verwijder eventuele ongerechtigheden als veertjes en zo. Hak ze doormidden en dep droog. Bestrooi met wat rijstebloem.

Schil en hak of rasp de laos. Doe in een kommetje.

Pel sjalot en knoflook en snipper ze. Doe bij de laos.

Hak de korianderwortels grof, snij de djeruk purutblaadjes in flinterdunne reepjes en meng deze twee.

Verhit een niet-ingevette wok 20 seconden op hoog vuur. Laat de olie er via de wand in vloeien en verhit de olie tot die begint te roken.

Bak de vleugeltjes snel aan alle kanten goudbruin en leg op een schotel met keukenpapier.

Giet de olie uit de wok op 3 lepels na. Verhit dit restamt en roerbak laos, knoflook, sjalot, koriander en djeruk purutblad tot de aroma's vrijkomen.

Voeg vissaus, sojasaus, rijstazijn, bouillon en suiker toe en roer even door.

Doe de vleugeltjes erbij en laat afgedekt 15 minuten stoven.

Snij de limoenen in dunne schijfjes. Snij de pepertjes fijn. Snipper de lente-uien.

Beleg een grote schotel met fijngesneden radiccio of ijsbergsla, leg de vleugeltjes erop. Garneer met de romaatjes, limoen, chilipeper en lente-ui.

Notities

Voor borrelhapjes of als voorgerecht.