Home > Recepten

Kanom pan nar moo (toost met vlees en garnalen)

250 g varkensgehakt of gehakt half-om-half

250 g gepelde garnalen

3 eieren

3 lepels fijngehakte lente-ui

2 grote tenen knoflook

2 lepels fijngehakte Chinese peterselie

1 lepel gehakte koriander

2 lepels vissaus of nam pla

1 lepel lichte sojasaus

peper

6 a 8 sneetjes oud brood

frituurolie
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Garnalengerechten; Thais
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Haal het gehakt wat uit elkaar met een vork en doe in de foodprocessor. DOe de garnalen erbij.

Klop de eieren luchtig los en doe de lente-ui erbij. Pers de knoflook erboven uit. Doe bij het vlees.

Voeg peterselie, koriander, vissaus, sojasaus en peper toe en kneed tot een stevige massa. Als het te vochtig is, eventueel enkele lepels paneermeel toevoegen.

Besmeer de broodsneetjes royaal met het mengsel en druk aan alle kanten goed aan.

Verhit de frituurolie. Bak de sneetjes met 2 tegelijk met het vleesmengsel omlaag in ca.2 minuten goudbruin.

Schep op een schotel met keukenpapier.

Snij de sneetjes in vierkanten of schuin in driehoeken.

Notities

Serveer met Thaise dipsaus