Home > Recepten

Khai chom chan (gefrit.eieren met gehakt en vis)

8 a 10 eieren

8 a 10 takjes koriander met wortel

12 zwarte peperkorrels

2 tenen knoflook

2 sjalotjes

150 g gehakt half-om-half

150 g kabeljauwfilet

2 lepels nam pla

1/2 theelepel chilisaus

1 lepel sojasaus

1 lepel limoensap

peper

zout

frituurolie

1 a 2 lepels gehakte koriander

2 a 4 chilipepers
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Eiergerechten; Thais
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Kook de eieren in 7 minuten niet helemaal hard. Schrik en pel ze.

Doe de wortels van de koriander met de peperkorrels in een blender. Hak sjalot en knoflook grof en doe erbij. Stamp of draai tot een egale massa.

Haal het gehakt met een vork uit elkaar. Hak de vis zeer fijn. Stamp of draai tot een stevige samenhangende massa.

Snijd de eieren door en verwijder de dooiers. Doe de dooiers bij het vleesmengsel.

Doe vissaus, chilisaus, sojasaus, limoensap, peper en zout bij het vleesmengsel en meng tot een homogene massa. Vul de eieren met deze massa. Rond de vulling van boven mooi af.

Verhit frituurolie en bak de eieren met de vulling omlaag 3-4 minuten, keer ze en bak de andere kant hooguit 2 minuten. Bak hoogstens 5-6 halve eieren tegelijk. Laat uitlekken in een met keukenpapier beklede zeef.

Garneer met korianderblad en bloemen van chilipepers.

Notities

Serveer met Singha-bier.