Home > Recepten

Loempia's, kleine Chinese

200 g taugeh

100 g bosui of dunne prei

100 g worteltjes

100 g bamboescheuten in plakjes

100 g champignons

3 a 4 lepels olie

1,5 theelepel zout

1,5 theelepel lichte basterdsuiker

1 lepel lichte sojasaus

1 lepel rijstwijn of droge sherry

20 loempiavelletjes

1 lepel maïzena aangemaakt

bloem

olie



Vegetarische loempia uit de chinese keuken, voor niet vega, champignon vervangen voor kipfilet of voeg ham toe.
  • Omschrijving recept: Loempia's; Borrelhapjes; Chinees
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: aziatischchinatown (Smulweb)

Bereiding

Snijd de bosui, de wortel, de bamboescheuten,en de champignons tot ze ongeveer de formaat hebben van de tauge.

Verhit de eetl olie in een wok en roerbak de groente 1 minuut. Breng op smaak met het zout. de suiker soja en de wijn en roerbak nog twee min.

Laat het mengsel uitlekken en afkoelen.

Snijd de loempia vellen schuin doormidden en leg ze met de punt naar boven.

Schep op de ondereste helft 1 eetl van de vulling.

Vouw de onderkant van het deeg overde vulling en rol een slag op.

Sla de zijkanten naar binnen en rol nog een slag op.

Bestrijk de punt met wat aangeroerde maizena en maak er een rolletje van.

Bestrooi een blad met wat bloem en leg er de rolletjes op met de naad naar beneden.

Verhit de olie in een wok of frituurpan en draai het vuur wat lager.

Frituur de loempia,s met 8 tegelijk in 2 tot 3 min goedbruin, schep ze uit de pan en laat ze uit lekken.