Kalfsollade met madera, Italiaanse mini- |
|
25 gr gedroogde paddestoelen 4 kalfsschnitzels peper, zout 100 gr spek 1 eetlepel gehakte salie 1 eetlepel rozemarijn 2 teentjes knoflook 150 gr ontpitte groene olijven 1 eetlepel olie 1 eetlepel boter 1 1/2 dl witte wijn 1 dl groentebouillon worcestershiresaus 1 eetlepel balsamico-azijn 1 eetlepel madera 2 eetlepels room |
|
BereidingLaat de paddestoelen 20 minuten weken in 1/2 liter water, giet ze af en vang het weekwater op. Hak de paddestoelen grof en zet ze opzij.Sla de kalfslapjes plat en kruid ze met peper en zout. Beleg ze met plakjes spek en bestrooi met rozemarijn en salie. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Hak de olijven fijn. Strooi beide over het vlees, rol de lapjes op en steek ze vast met prikkers. Verhit de olie en de boter en bak de vleesrolletjes bruin. Voeg de gehakte paddestoelen toe en giet er 2 1/2 dl weekwater, de witte wijn en de bouillon bij. Laat alles 15 minuten pruttelen. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Breng de saus op smaak met azijn, worcestershiresaus, madeira, peper en zout en laat ze nog 10 minuten zonder deksel inkoken. Roer er tenslotte de room door en laat de vleesrolletjes er nog 5 minuten in trekken. NotitiesDien op met ciabatta (Italiaans brood) of pasta. |
Home > Recepten