Aubergine-casserole |
|
2 grote aubergines 400 gr in stukjes gesneden lamslappen 1 grote ui 1 of meer teentjes knoflook 4 eetlepels boter 1 grote gepelde en in stukjes gesneden vleestomaat 1 theelepel oregano zout, peper 2 theelepels paprikapoeder 1 theelepel oregano |
|
BereidingSnipper de ui en de knoflook.Bak de stukjes vlees met de ui en de knoflook in de helft van de boter. Voeg de tomaat, peper, zout, paprikapoeder, oregano en een kopje water toe en laat alles een uurtje zachtjes stoven tot het vlees zo goed als gaar is. Snijd de aubergines in plakjes en bak die in de rest van de boter snel aan. Strooi er wat paprikapoeder en zout op. Bestrijk een ovenvaste schaal met boter, leg er de plakjes aubergine in en daarop het vleesmengsel. Voeg zonodig nog wat warm water toe. Dek de schaal met folie af, zet hem in een voorverwarmde, matig hete oven (175C) en laat het gerecht een half uurtje bakken. NotitiesGeef er pilafrijst bij. |
Home > Recepten