Home > Recepten

Lamsbout uit de oven met rode wijnsaus

1 1/2 kg lamsbout

3 dl rode wijn

1 teentje knoflook

3 dl bouillon

50 gr gesmolten boter

1 eetlepel maïzena

3 uien

zout

4 ontvelde tomaten

peper

4 takjes peterselie

tijm
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout en steek hier de reepjes knoflook in.

Bestrooi het vlees met wat zout, peper en tijm en wrijf alles goed in.

Leg het vlees in de braadslede en schenk er de gesmolten boter over.

Leg de in parten gesneden ui en tomaat en de takje peterselie rond het vlees.

Braad de lamsbout 2 uur in een op 200 C voorverwarmde oven.

Bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht.

Schenk de rode wijn en de bouillon na 1 uur bij het vlees in de braadslede.

Haal het vlees na de braadtijd uit de braadslede en houd het warm.

Schenk het braadvocht in een pannetje en breng het aan de kook.

Maak de maïzena aan met water en bind hiermee de wijnsaus.

Laat de saus 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

Geef de saus apart bij het vlees.

Serveer de lamsbout in zijn geheel en snjd hem aan tafel in plakken.

Notities

Geef hierbij gekookte aardappelen en een fijne groente zoals broccoli of peultjes.