Home > Recepten

Ovenschotel, Grouster

aardappelen

melk

100 gr gesneden mager ontbijtspek of bacon

250 gr champignons

400 gr gekruid gehakt (half om half)

1 groot blik perziken

50 gr boter

2 tot 4 uien

paneermeel

peper, zout

nootmuskaat



Voor de saus:

1/2 kopje tomatenketchup

1 eetlepel suiker

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels sojasaus
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Nederlands (Grou)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak aardappelpuree voor 4 personen.

Roer de ingredienten vooor de saus door elkaar.

Snipper de ui, was de champignons en snijd ze in plakjes, snijd het ontbijtspek fijn en beboter een ovenvaste schaal.

Verwarm de oven voor.

Bak achtereenvolgens in de koekenpan het spek, de ui en de champignons.

Schep het steeds uit de pan als het klaar is, voeg tijdens het bakken zo nu en dan een stukje boter toe.

Bak als laatste het gehakt tot het grijsbruin is, maak het rul met een vork.

Roer de saus door het gehakt en warm even door.

Vul de schaal met een mengsel van spek, ui en champignons.

Leg daarop een laag puree, gehakt, schijfjes perzik en een laag puree.

Strooi als laatste paneermeel over de schotel en verdeel een paar klontjes boter erover. Plaats de schotel 20 minuten in het midden van de oven op 225 tot 275 graden Celsius.