Home > Recepten

Niertjes in sherrysaus

500 gr varkensnieren

2 eetlepels olijfolie

zout, versgemalen zwarte peper

1 kleingesneden ui

1 uitgeknepen teentje knoflook

2 eetlepels bloem

2 dl kippenbouillon

2 dl droge sherry

citroenschil

1 laurierblad

1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Blancheer de nieren l volgt:

Zet ze op met koud water, laat ze aan de kook komen en spoel ze daarna met koud water af.

Snijd ze open en verwijder met een scherp mesje alle vetdeeltjes.

Verhit de olijfolie en bak de in plakjes gesneden nieren rondom bruin.

Bestrooi ze met zout en peper, doe er de ui en de knoflook bij en laat die 5 minuten meefruiten.

Bestrooi het vlees en de ui met de bloem, laat die even kleuren en giet er al roerend de bouillon en de sherry bij.

Doe het laurierblad en de citroenschil in de saus.

Laat het vlees 30 minuten zachtjes stoven.

Verwijder vlak voor het opdienen de citroenschil en het laurierblad en roer er de peterselie door.

Geef er saffraanrijst bij.