Home > Recepten

Duveltjesvlees met hete boontjes en rijst

300 gr magere varkenslapjes (of varkensfilet)

6 eetlepels ketjap

6 eetlepels azijn

6 eetlepels tomatenketchup

2 theelepels sambal (oelek)

2 eetlepels pindakaas

nasikruiden (zakje van Conimex)

een scheutje room

3 uien

250 gr snijbonen

6 plakjes ontbijtspek

rode peper (poeder)

200 gr champignons

olie (om in te bakken)

rijst
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes.

Meng de tomatenketchup met de ketjap, azijn, sambal en nasikruiden.

Voeg het vlees toe en laat het 6 uur marineren.

Snijd 2 uien klein en fruit ze.

Voeg het vlees (en de marinade) toe en laat het een half uur sudderen.

Snijd de champignons in schijfjes, voeg die toe en laat nog 15 minuten sudderen.

Voeg even voor het opdienen de room en de pindakaas toe.



Hete boontjes:

Bak gegaarde (gekookte) boontjes op met de ui, flink wat rode peper en het ontbijtspek.



Serveer er de rijst apart bij.