Varkensrollade met sojasaus, Chinese mini- |
|
8 eetlepels olie 4 eetlepels rijstazijn 4 eetlepels sojasaus 1 teentje knoflook een stukje verse gember peper, zout 4 varkenslapjes 2 eetlepels olie 1 courgette 4 lenteuitjes 2 klontjes boter |
|
BereidingMeng de olie met de azijn en de sojasaus en kruid met gember- en knoflook-uit-de-knijper en peper en zout.Laat het vlees hierin minstens 30 minuten marineren. Was de courgette en snijd de groente in de lengte in reepjes. Stoof die beetgaar in een klontje boter. Maak de lenteuitjes schoon, snijd ze in de lengte doormidden en stoof ze beetgaar in een andere pan. Laat het vlees uitlekken, beleg elk lapje met 1/4 van de courgettereepjes, rol het vlees op en steek het vast met een cocktailprikker. Kruid het met peper en zout. Bak de rolletjes in de hete olie bruin en neem ze uit de pan. Deglaceer met een scheutje marinade en dien het vlees op met de saus en de gestoofde lenteuitjes. NotitiesGeef er gebakken rijst of bami bij. |
Home > Recepten