Home > Recepten

Varkenslapjes in citrussaus

20 gr boter

2 varkenslapjes

2 eetlepels honing

1 theelepel tijm

versgemalen peper

1 dl sinaasappel- of grapefruitsap

2 dl runderbouillon

2 eetlepels crème fraîche

zout
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de varkenslapjes aan beide zijden bruin.

Voeg de honing en de tijm toe en laat de honing op een matig vuurtje smelten.

Voeg een snufje peper en het sap toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus 3 minuten op hoog vuur tot de helft inkoken. Keer het vlees tussentijds geregeld.

Voeg de bouillon toe, breng de saus weer aan de kook en laat koken tot de helft van het vocht over is.

Vermeng de crème fraîche met een beetje van de saus en roer het mengsel door de saus in de pan.

Laat het al roerend nog 2 minuten koken.

Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.

Notities

Lekker met pittig gekruide worteltjes en gekookte rijst.