Varkenskarbonades |
|
4 ribkarbonades zout, versgemalen zwarte peper 2 eetlepels bloem 1/2 dl olijfolie 2 kleingesneden uien 1 uitgeknepen teentje knoflook 3 ontvelde tomaten 50 gr gerookte ham in dunne reepjes 1 dl droge witte wijn 1 laurierblad 1 eetlepel peterselie 1 geprakt hardgekookt ei 10 ontpitte zwarte olijven |
|
BereidingBestrooi het vlees met zout en peper, wentel het door de bloem en schudhet overtollige bloem eraf. Verhit de olijfolie tot er damp afkomt, bak de karbonades aan beide kanten bruin en leg ze daarna in een vuurvaste schaal. Fruit de uien en de knoflook in de resterende olie tot de uien glazig zijn. Verwarm de oven voor op 175 C. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het zaad. Doe ze bij de uien samen met de wijn, 1 dl water, de peterselie, het laurierblad, zout en peper. Laat het vocht tot sausdikte inkoken en giet het over het vlees. Til het vlees even op om er wat saus onder te laten lopen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees in de oven in 30 minuten gaar worden. Verwijder het folie en haal het laurierblad uit de saus. Garneer de schotel voor het opdienen met de olijven en het ei. NotitiesGeef er stokbrood en een salade bij. |
Home > Recepten