Home > Recepten

Aspergetompouce

20-24 niet te dikke verse asperges

zout

4 plakjes diepvries(roomboter)bladerdeeg

5 eieren

250 gr beenham aan een stukje

1 zakje hollandaise saus

1 zakje frise-sla

verse peterselie

stukje heel oude kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de asperges 10 minuten in koud water, schil ze van de kop af naar beneden dun en snijd het droge stukje van de onder kant.

Kook de asperges onder water heel zachtjes 10-15 minuten, Draai het vuur uit en laat de asperges zo nog 15-20 minuten staan.

Halveer ondertussen de bladerdeeglapjes, rol elk lapje wat langer, leg ze op bakpapier op de bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.

Bak ze bij 200C 12 minuten.

Kook de andere eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze.

Snijd de beenham in dunne plakjes.

Bereid de hollandaise saus volgens de aanwijzingen.

Leg op elk bord een bladerdeeglapje (eikant onder), een plukje frisée, stukjes beenham, 1/4 van de asperges, een schepje saus, wat peterselie en geschaafde, verbrokkelde kaas en dek af met een bladerdeeglapje.

Leg er de in kwarten gesneden eieren en wat frisée bij.