Home > Recepten

Maiale

2 uien

1/2 eetlepel jeneverbessen

500 gr varkensfricadeau

zout, peper

3 eetlepels olijfolie

1 kruidnagel

10 laurierblaadjes

2 dl droge witte wijn

aluminiumfolie



In Italië eet men er pittige spaghetti bij:

Fruit 2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 fijngehakt Spaans pepertje (zonder zaadjes), 3 eetlepels fijngeknipte peterselie in 3 eetlepels olijfolie. Schep dit door 300 gr gekookte spaghetti.
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui.

Plet met de bolle kant van een lepel de jeneverbessen.

Wrijf het vlees in met zout en peper.

Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin.

Voeg de ui, jeneverbessen, kruidnagel, laurier en de helft van de wijn toe.

Braad het vlees afgedekt in 40 minuten gaar (keer het af en toe).

Neem het vlees uit de pan, leg het op een plank, dek het af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.

Verwijder de laurier en kruidnagel uit het braadvocht, voeg de rest van de wijn toe, breng de saus aan de kook en roer met een vork de aanbaksels los.

Laat de saus op hoog vuur 3 minuten inkoken.

Snijd het vlees in plakjes en leg die op een schaal.

Notities

Serveer met pasta en gegrilde halve tomaatjes.