Home > Recepten

Bospeenbundeltjes met rauwe ham

1 bos bospeen

zout

15 gr verse peterselie

8 plakjes iets dikker gesneden rauwe ham ( 160 gr)

25 gr boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de wortels, maak ze schoon, snijd ze in luciferdunne reepjes en halveer de reepjes.

Kook de wortelreepjes In een pan met ruim water en zout in 4 minuten beetgaar.

Knip intussen de peterselie in een kopje fijn.

Spoel de wortelreepjes in een vergiet onder koud water af en laat ze uitlekken.

Halveer de plakjes ham, leg ze op een plank en bestrooi ze met de peterselie.

Verdeel de wortelreepjes in 16 gelijke porties, leg elke portie op een hamplakje en rol de ham om de wortel.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de wortelbundeltjes in 5 minuten rondom knapperig bruin.

Notities

Serveer er krielaardappeltjes bij.