Kip met olijven 1 |
|
3 teentjes knoflook 10 blaadjes verse salie 100 gr zwarte olijven zonder pit 4 kippenbouten ( 250 gr) zout, (versgemalen) zwarte peper 4 eetlepels (olijf)olie 1 dl droge witte wijn 1 blikje tomatenblokjes (netto 400 gr) aluminiumfolie |
|
BereidingPel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes; snijd de salie in dunne reepjes, halveer de olijven.Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan, fruit de knoflook en de salie ½ minuut zachtjes en schep ze op een bord. Leg de kippenbouten in dezelfde pan in de olie en bak ze in 10 minuten bruin bakken; keer ze halverwege. Schenk de wijn erover en voeg de tomatenblokjes met het vocht, de knoflook en de salie toe. Laat het gerecht afgedekt 10 minuten zachtjes stoven. Voeg de olijven toe en stoof de kip afgedekt in nog 10 minuten zachtjes gaar. Leg de kip op een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Verhit het stoofvocht onafgedekt 5 minuten op hoog vuur tot een licht gebonden saus ontstaat. Schenk de saus over de kip. NotitiesServeer de kip met pasta en broccoli. |
Home > Recepten