Home > Recepten

Kipfilet met Italiaanse kruiden en peperkorrels

1 eetlepel geplette gemengde peperkorrels

1 dikke teen knoflook uit de pers

3 eetlepels olijfolie

1 1/2 eetlepel halvanaise

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden

2 dubbele kipfilets
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer een saus van 1 eetlepel geplette gemengde peperkorrels, 1 dikke teen knoflook uit de pers, 3 eetlepels olijfolie, 1 1/2 eetlepel halvanaise, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden. Bestrijk 2 dubbele kipfilets hiermee en marineer ze 20 minuten. Dep ze dan droog en rooster ze 10 cm onder de grill 8-10 minuten.

Notities

Lekker met lintmacaroni met pesto (basilicumsaus), Parmezaanse kaas en een salade van veldsla, kort gekookte bleekselderijboogjes, in vieren gesneden kerstomaatjes, verkruimelde feta-kaas en een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 theelepel mosterd en wat zout en peper.