Bacon-kip met Italiaans garnituur |
|
1 panklare (scharrel- of maïs)kip bloemenhoning zout, peper uit de molen paprikapoeder 50 gr baconplakjes 75 gr Gorgonzola 350 gr kleine spruitjes boter 4 (vlees- of Italiaanse) tomaten 3 eetlepels 'Vooraf en Toe' 4 eetlepels basilicum (diepvries) 2 eetlepels Parmezaanse kaas |
|
BereidingBestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met zout, peper en paprikapoeder.Steek hem aan de grilleerpennen in het draaispit (verwarm de grill 10 minuten voor) en rooster hem in 60 minuten rondom gaar. Neem de kip van de grilleerpennen en leg hem op een ovenvaste schaal. Heeft u geen draaispit, leg de kip dan in een ovenschaal en keer hem regelmatig. Beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas en bak dit onder de nog steeds warme grill knapperig. Maak intussen de spruitjes schoon en kook ze 5 minuten. Snijd de tomaten in blokjes. Giet de spruitjes af, voeg de tomaatblokjes met de kook-roomkaas toe en verwarm dit al omscheppend. Voeg een flinke draai peper en de basilicum toe en strooi de Parmezaanse kaas erover. Schep de groenten rond de kip op de schaal. NotitiesServeer met macaroni. |
Home > Recepten