Saté-kip met Indisch garnituur |
|
1 panklare (scharrel- of maïs)kip 1 eetlepel saté-kruiden 1 teen knoflook uit de pers 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel appelstroop 1 eetlepel olie mespunt sambal. 3 eetlepels seroendeng en rooster die kort. pindasaus (pot, bakje of zakje) 500 gr aardappelblokjes 1 gesnipperde ui 250 gr boontjes 1 winterwortel in reepjes 1 eetlepel nasikruiden ¼ komkommer in reepjes 1 banaan in plakjes 75 gr vliespinda's 2 eetlepels zoete ketjap kroepoek |
|
BereidingWrijf de kip in met een marinade van 1 eetlepel saté-kruiden, 1 teen knoflook uit de pers, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel appelstroop, 1 eetlepel olie en een mespunt sambal.Steek hem aan de grilleerpennen in het draaispit (verwarm de grill 10 minuten voor) en rooster hem in 60 minuten rondom gaar. Leg de kip op een schaal, bestrooi met 3 eetlepels seroendeng en rooster die kort. Bereid pindasaus (pot, bakje of zakje). Roerbak 500 gr aardappelblokjes, 1 gesnipperde ui, 250 gr boontjes, 1 winterwortel in reepjes, 1 eetlepel nasikruiden en doe er tot slot ¼ komkommer in reepjes, 1 banaan in plakjes, 75 gr vliespinda's en 2 eetlepels zoete ketjap bij. Schep dit rond de kip en geef er kroepoek bij. |
Home > Recepten