Home > Recepten

Kalkoenborst in romige kruidensaus

3 uien

600 gr kalkoenborst (zonder been)

1 eetlepel olie

50 gr boter

versgemalen witte peper

1/4 liter slagroom

3 eetlepels droge witte wijn

4 eetlepels fijngehakte peterselie

4 eetlepels fijngehakte kervel

1/2 bakje tuinkers van het zout-bedje geknipt

1/2 eetlepel citroensap



* In plaats van kalkoenborst kunt u ook een stuk varkensfricadeau nemen.
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien.

Verhit de olie samen met de boter en bak het vlees hierin snel rondom bruin.

Bestrooi het vlees met zout en peper.

Bak de uien 5 minuten zachtjes mee.

Schenk de slagroom erbij en laat het vlees met de deksel op de pan zachtjes in 45 minuten gaar worden.

Bedruip het af en toe.

Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

Pureer het stoofvocht in een roerzeef of keukenmachine.

Doe de gepureerde saus terug in de pan en voeg de wijn toe. Laat de saus nog even koken.

Neem de pan van het vuur en roer de kruiden erdoor.

Breng de saus op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.

Snijd het vlees in plakken en geef de saus er apart bij.