Home > Recepten

Kalkoenschnitzel met zuurkool & dragon-mosterdsaus

1 zakje gekookte wijnzuurkool (500 gr)

1 prei

450 gr kalkoenschnitzels

zout, peper

2 eetlepels boter

1 pakje room culinair (2 dl)

2 theelepels dragon

1 eetlepel Zaanse mosterd
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Groentegerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de zuurkool met vocht in een pan en verwarm ze afgedekt op zacht vuur in 10 minuten.

Maak intussen de prei schoon, was hem en snijd hem in ringetjes.

Bestrooi de kalkoenschnitzels met zout en peper.

Verhit in een pan de boter en bak de schnitzels in 2 minuten bruin, halverwege keren.

Schep de schnitzels uit de pan op een bord.

Bak de prei in het bakvet al omscheppend 1 minuut, voeg de room, dragon en mosterd toe en breng de saus al roerend aan de kook.

Leg de schnitzels in de saus en stoof ze afgedekt 5 minuten, halverwege keren.

Verwarm intussen vier borden voor.

Neem de schnitzels uit de saus en snijd ze in reepjes.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Giet de zuurkool af en verdeel ze over de warme borden.

Leg de vleesreepjes op de zuurkool en schep de saus erover.

Notities

Serveer met aardappelpuree.