Home > Recepten

Patrijs met roomsaus

4 patrijzen

10 theelepels citroensap

zout, peper

50 gr ontbijtspek

0,6 dl droge witte wijn

2 dl slagroom
  • Omschrijving recept: Gevogeltegerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Besprenkel de patrijzen met het citroensap en wrijf ze in met wat zout en peper; wikkel om iedere vogel een plak ontbijtspek en prik deze vast met een cocktailprikker.

Verhit de boter in een pan en bak hierin de patrijzen rondom mooi bruin.

Voeg de witte wijn toe, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de patrijzen 30 minuten stoven tot ze gaar zijn.

Leg de patrijzen op een schaal en houd ze warm.

Schenk de slagroom bij het stoofvocht in de pan, draai dan het vuur hoog en breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.

Schenk de roomsaus over de warmgehouden patrijzen.

Serveer ze warm.