Home > Recepten

Kabeljauw met garnalen in koriandersaus

1 ui

1 teentje knoflook

1 groene paprika

15 gr verse koriander

2 eetlepels medium dry sherry

2 eetlepels olie

1/2 theelepel sambal oelek

1/2 theelepel gemberpoeder

mespunt gemalen komijn

zout

200 gr kabeljauwfilet

150 gr roze garnalen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Garnalengerechten; Sausjes; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.

Pureer de ui, knoflook, paprika en koriander in een keukenmachine.

Meng er de sherry, olie, sambal, gemberpoeder, komijn en 1/2 theelepel zout door.

Snijd de kabeljauw in blokjes.

Breng in een pan het koriandermengsel aan de kook, voeg de kabeljauwblokjes en de garnalen toe en laat ze in ca 5 minuten tegen de kook aan gaar worden.

Breng op smaak met zout.

Notities

Serveer dit gerecht met eiermie en wortelsalade.