Home > Recepten

Vispakketjes in wijnbladeren

2 verse wijnrankbladeren of uit blik

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel peterselie

1 eetlepel verse basilicum in reepjes

1 theelepel

gemalen korianderzaad

wat peper.

1 mooi visje (liefst een kleine roodbaars of rode poon)

schijf citroen

blaadje basilicum

olijfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Blancheer per persoon 2 verse wijnrankbladeren en dep ze droog of spoel wijnrankbladeren uit blik schoon en dep die droog.

Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel peterselie, 1 eetlepel verse basilicum in reepjes, 1 theelepel gemalen korianderzaad en wat peper.

Maak per persoon 1 mooi visje (liefst een kleine roodbaars of rode poon) schoon (maar laat de kop eraan) en zet die 2 uur in de marinade.

Leg 2 wijnrankbladeren op elkaar, leg daarop een vis, daarop een schijf citroen en een blaadje basilicum en vouw de bladeren erom (zodat de kop en de staart eruit steken).

Bestrijk ze met olijfolie en rooster ze aan beide kanten 3 minuten.