Home > Recepten

Kabeljauwschotel met Spaanse wijn, gestoofd

15 gr verse Provenaalse kruidenmix

2 uien

600 gr kabeljauwfilet

zout, peper

2 eetlepels bloem

4 eetlepels (olijf)olie

1 teentje knoflook

1 visbouillontablet

2 theelepels chilipoeder

1 blik tomatenblokjes (netto 400 gr)

2 dl Spaanse droge wijn
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rits de tijm- en rozemarijnnaaldjes uit de kruidenmix boven het kopje van de takjes en knip de rest van de kruiden in een kopje fijn.

Pel en snipper de uien.

Snijd de kabeljauw in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper.

Strooi op een plat bord bloem en wentel de kabeljauwstukken erdoor, zodat alle kanten met bloem zijn bedekt.

Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie.

Bak 6 kabeljauwstukken in 2-3 minuten bruin, schep ze met een schuimspaan op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.

Herhaal dit nog eenmaal.

Fruit in het bakvet de ui in ca 2 minuten glazig.

Pel de knoflook en pers die erboven uit.

Verkruimel het bouillontablet erboven.

Roer er de chilipoeder, kruiden, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 dl water door, laat dit op matig vuur onafgedekt in ca 7 minuten inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper.

Leg de kabeljauw in de saus (niet roeren).

Breng alles aan de kook en stoof de vis onafgedekt in nog ca 5 minuten zachtjes gaar.

Notities

Serveer met rijst en komkommersla.