Vis met remouladesaus, gebakken |
|
1/4 liter mayonaise 1 theelepel Dijonmosterd 1/2 theelepel ansjovispuree 1 of 2 zoetzure augurkjes 8 zoetzure zilveruitjes 2 theelepels kappertjes 1 theelepel dragon 1 theelepel peterselie 1 theelepel kervel 1 theelepel bieslook worcestershire saus 4 schelvisfilets 125 gr citroensap 75 gr zelfrijzend bakmeel mespunt zout 2 eieren 1 1/2 dl melk 1 dl bier frituurolie |
|
BereidingMeng de mayonaise met de met 1 theelepel water losgeroerde mosterd en ansjovispuree.Hak de augurkjes, uitjes en kappertjes heel fijn, knip de kruiden fijn en roer dit bij de mayonaise. Breng de saus op smaak met zout en peper en een paar druppel worcestershire saus. Dep de filets droog en bedruppel ze met citroensap. Zeef het bakmeel en roer het met het zout, de eieren en wat melk tot een glad klontvrij papje. Klop de rest van de melk en het bier erbij. Verhit de frituurolie tot 180 C. Doop de visfilets één voor n in het beslag, laat ze afdruipen, bak ze in de hete olie goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. |
Home > Recepten