Home > Recepten

Schelvisfilets met Indische groenten

4 schelvisfilets (staartstukken) van 150 gr

boemboe pepesan (Kokki Djawa, Tante Lien of Koningsvogel).

250 gr koolrabi

250 gr worteltjes

2 preien in 1 cm brede, 5 cm lange dunne repen

3 eetlepels boemboe voor sajoer lodeh.

50 gr taugeh
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Groentegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrijk 4 schelvisfilets (staartstukken) van 150 gr dun met boemboe voor pepesan (Kokki Djawa, Tante Lien of Koningsvogel).

Laat ze 1/2 uur marineren.

Verwarm de grill voor, met het ovenrooster 10 cm eronder.

Kwast de visfilets met olijfolie in.

Neem het ovenrooster eruit en vet het in.

Leg de visfilets erop en rooster ze 3 minuten.

Keer ze dan om en rooster de tweede kant nog even.

Snijd 250 gr koolrabi, 250 gr worteltjes en 2 preien in 1 cm brede, 5 cm lange dunne repen en kook de groente 10 minuten in 1/4 liter water met 3 eetlepels boemboe voor sajoer lodeh.

Doe er tot slot 50 gr taugeh bij.

Laat alles uitlekken en laat het vocht tot sausdikte inkoken.