Home > Recepten

Tongrolletjes, gevuld

4 tongfilets

peper en zout.

100 gr verse stukjes zalm

houten prikkertjes

60 gr boter

1 eetlepel bloem

1/2 dl roge witte wijn

½ theelepel tomatenpuree

1/2 dl room
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi 4 tongfilets met peper en zout.

Verdeel 100 gr verse stukjes zalm over de tongfilets, rol deze op en prik ze met een houten prikker vast.

Smelt 40 gr boter in een koekenpan en stoof de rolletjes hierin 20 minuten.

Haal de rolletjes uit de pan en houd ze warm.

Smelt nog eens 20 gr boter bij het vet in de pan en voeg 1 eetlepel bloem toe.

Roer dit glad en voeg, nog steeds roerend, 1/2 dl roge witte wijn en ½ theelepel tomatenpuree toe.

Laat dit even pruttelen.

Haal de pan van het vuur en maak de saus af door er 1/2 dl room door te roeren.

Giet de saus over de gevulde tongrolletjes.