Home > Recepten

Mosselen met bier, witlof en wortelen

per persoon 500-750 gr rauwe mosselen in de schelp

2 struikjes witlof

2 winterwortelen

3 takjes tijm

1 theelepel peperkorrels

1 flesje witbier

600 gr gelijke nieuwe aardappelen

frituurvet of olie

4 eetlepels Zaanse mosterd

1/4 liter citroenmayonaise

1 citroen
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de mosselen en zoek ze uit. (Kapotte mosselen en mosselen die niet meer sluiten, kunt u niet eten. Eenmaal gekookt kunt u deze 'missers' niet herkennen, u moet ze er dus van te voren uithalen).

Snijd de groenten: het witlof in 'boogjes', de winterwortelen in reepjes.

Was de tijm.

Bouw de pan in lagen op, met groenten, mosselen, tijmtakje en wat peperkorrels en schenk tot slot het bier erbij.

Dek de pan af, zet hem op hoog vuur, breng de mosselen snel aan de kook, laat ze 15 minuten koken en schud ze af en toe om of leg ze met een schuimspaan af en toe om (alle schelpen moeten open zijn).

Boen intussen de aardappelen schoon en snijd ze in parten.

Frituur deze met schil goudbruin in olie van 175 C (of frituur ze eerst 5 minuten voor bij 150 C en bak ze dan snel goudbruin bij 180 C).



Roer voor de mostermayonaise een sausje van de mosterd, mayonaise en 1 eetlepel citroenrasp (lekker bij de frieten, maar ook bij de mosselen).

Notities

Serveer met ijskoud mineraalwater, vermengd met vers citroensap of witbier met een stukje citroen erin.