Home > Recepten

Mosselen met bouillon, aardappels en dille

per persoon 500-750 gr rauwe mosselen in de schelp

per persoon 250-300 gr krieltjes (geschrapt)

3 stelen bleekselderij

1 winterwortel

1 prei

6 eetlepels verse dille

3 eetlepels witte peperkorrels

1 dl visbouillon (visfond uit pot)

1 dl appelwijn of -cider

1 zakje mosterdsaus

2 eetlepels Zaanse mosterd

4 eetlepels verse dille

ongesneden witbrood
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 1
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de mosselen en zoek ze uit.

Koop de krieltjes geschrapt en was ze schoon.

Snijd de bleekselderij, wortel en prei in smalle reepjes en was ze.

Knip het dillegroen fijn.

Vul de pan in lagen met groenten, peperkorrels, mosselen, aardappelen en dille (eindig met mosselen).

Voeg de visbouillon en de appelwijn of cider toe, sluit de pan, breng de mosselen snel aan de kook en laat ze onder af en toe omleggen of omschudden 15 minuten koken.



Bereid voor de mosterd-dillesaus de mosterdsaus volgens de aanwijzingen (vervang eventueel de helft van het water door appelwijn) en roer er extra mosterd en dillegroen bij.

Notities

Geef er dikke sneetjes vers witbrood bij en een glas appelbronwater of droge witte wijn.