Home > Recepten

Eieren in een potje 1

boter

zeer fijngehakte champignons

ei

peper en zout.

groene tuinkruiden (bieslook, kervel, peterselie)

zeer fijne flintertjes rauwe ham of bacon

peterselie

kaviaar

zeer fijn geraspte ui
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de potjes eerst in met boter. Mogelijkheden:

- Strooi er wat zeer fijngehakte champignons in, breek daarop het ei, leg daarop weer fijngehakte champignons en bestrooi met peper en zout.

- Breek het ei in het potje en strooi er een mengsel over van groene tuinkruiden (bieslook, kervel, peterselie) en wat peper en zout.

- Strooi in het potje zeer fijne flintertjes rauwe ham of bacon en breek daarop het ei. Strooi er wat peterselie en peper op.

- Breek het ei in het potje en strooi er wat kaviaar en een beetje zeer fijn geraspte ui op.

Kook potjes, die u geheel kunt afsluiten, in een pan met daarin een dikke bodem kokend water. Zorg dat het water niet tot de rand van de potjes komt.

Reken als kooktijd voor eieren die zacht moeten blijven 6 minuten.