Home > Recepten

Piperade

3 uien

2 teentjes knoflook

1 rode en 1 groene paprika

500 gr tomaten

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel boter

1 theelepel basilicum

zout, witte peper

4 eieren
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Frans (Provence)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de uien en snijd ze in dunne ringen.

Pel de knoflook en hak die zeer fijn.

Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes.

Pel de tomaten en snijd ze in schijven.

Maak de boter en de olie heet in een grote pan en bak daarin de uien en paprika's wat bruin.

Doe er de tomaten, de knoflook, de basilicum en zout bij.

Sluit de pan en kook de groenten in 10 minuten gaar.

Klop de eieren schuimend met wat zout en peper, giet ze over de groente en laat ze op laag vuur stollen.



Dit gerecht kunt u warm of koud serveren.