Home > Recepten

Eieren met kerriesaus

8 eieren

paneermeel

boter

Voor de saus:

1 ui

2 stengels selderij

30 gr boter

30 gr bloem

1/2 liter melk

4 theelepels kerriepoeder

zout
  • Omschrijving recept: Eiergerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze even onder de koude kraan af en pel ze.

Snijd ze in de lengte door en leg ze met de dooier naar boven in een ingevette vuurvaste schaal.

Snipper de ui fijn en snijd de schoongemaakte bleekselderij in dunne plakjes.

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en de bleekselderij glazig.

Roer de bloem en de kerrie door elkaar en voeg ze aan het uimengsel toe.

Roer alles goed door elkaar.

Voeg dan geleidelijk de melk toe en roer tot een gladde saus ontstaat.

Voeg zout naar smaak toe en giet de saus over de eieren.

Strooi er wat paneermeel over en leg er hier en daar een klontje boter op.

Zet de schaal zonder deksel een richel boven het midden van de oven en bak tot de bovenkant mooi bruin is.

Notities

Lekker met rijst en een rauwkostsalade.