Home > Recepten

Aardappeltjes Romanov

1 kg aardappelen

2 potjes Hüttenkäse

1 potje zure room

1 theelepel chilipoeder

1 paprika

2 uien

500 gr gehakt

2 eetlepels boter

zout, peper

nootmuskaat

150 gr geraspte kaas
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen bijna gaar en snijd ze in plakjes.

Roer de Hüttenkäse, zure room en chilipoeder met de gesnipperde paprika en uien glad.

Bak het gehakt in de boter rul met zout, peper en nootmuskaat.

Leg in een ingevette ovenschaal om beurten steeds een laagje aardappelschijfjes, een laagje roommengsel en een laagje gehakt.

Dek de laatste laag gehakt af met de kaas en schuif de schaal 20 minuten in een hete oven (200 C).