Home > Recepten

Aardappel-tomaatschotel

1 kg aardappelen

5 tomaten

2 uien

1 teentje knoflook

boter

1 eetlepel basilicum

1 eetlepel peterselie

zout, peper

100 geraspte kaas

3 eetlepels paneermeel
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aardappelen in plakjes en kook ze 6 minuten voor.

Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes.

Fruit de gesnipperde uien en knoflook en schep ze in een ingevette ovenschaal.

Schep daarop een laag aardappelplakjes, dan tomatenplakken en bestrooi die met wat kruiden, zout en peper.

Herhaal deze laagjes en eindig met aardappelen.

Strooi er de kaas en het paneermeel over en leg hier en daar vlokjes boter.

Schuif de schotel 40 minuten in een hete oven (200C).