Aardappelcake met peterselie en crème fraîche |
|
1 1/2 kg nieuwe aardappelen 2 bosjes peterselie 2 dl crème fraîche zout, peper 1 teentje knoflook 150 gr geraspte belegen kaas 2 eieren 50 gr boter |
|
BereidingKook de hele aardappelen in weinig water in 15 minuten net gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in plakken.Hak de peterselie fijn en vermeng die, op 2 eetlepels na, met de crème fraîche, peper, zout, knoflook, 50 gr kaas en de eieren. Bekleed een cakevorm met bakpapier, vet dat in en leg er de aardappelplakjes in laagjes in. Schenk het ei-roommengsel in de vorm en verdeel er de rest van de kaas en de peterselie over. Leg hier een daar een vlokje boter. Dek de vorm met bakpapier af en bak de cake 50 minuten in een hete oven (220C). Laat de cake in de vorm 1 1/2 uur afkoelen, stort het daarna op een schaal en verwijder het bakpapier. Snijd de cake in plakken van 1/2 cm dikte en serveer die lauwwarm. |
Home > Recepten