Home > Recepten

Aardappel-cordon bleus

6 grote aardappelen van ongeveer gelijke grootte

zout, versgemalen peper

200 gr Kernhem

1 eetlepel grove mosterd

150 gr ham

4 eetlepels bloem

2 eieren

40 gr cornflakes

boter
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aardappelen overlangs in 1 cm dikke plakken snijden (bolle kantjes worden niet gebruikt), kook ze 5 minuten voor in weinig water met zout en giet ze dan af.

Snijd de kaas in 1 cm dikke plakken en snijd deze op het formaat van de aardappelplakken bij.

Wikkel om elke kaasplak een plak ham en leg die tussen 2 aardappelplakken; druk goed aan.

Haal de pakketjes achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en de geplette cornflakes en bak ze in boter goudbruin.

Notities

Lekker met worteltjes en vis of kip.