Home > Recepten

Ovenschotel, geurige

2 kleine aubergines

zout

3 flinke uien

6 vleestomaten

12 grote champignons

2-4 takjes tijm

peper uit de molen

1 dl olijfolie

3 tenen knoflook

150 gr feta-kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergines in plakken, bestrooi die met zout en zet ze weg.

Dep ze na een kwartiertje droog en rooster ze op een grillplaat of onder de grill licht.

Snijd de uien en de tomaten in plakken.

Snijd de stelen uit de champignons.

Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Leg de groenten in rijen achter elkaar en om en om in rijen in de ovenschaal.

Leg tussen de 3 rijen takjes tijm.

Voeg peper uit de molen toe.

Hak de knoflook grof en strooi die erover.

Sprenkel de olijfolie erover en zet de schotel ¾ uur in een oven van 200C.

Kruimel er de laatste 10 minuten de kaas over.

Notities

Lekker met meergranen- of Grieks brood (en geroosterde vis).