Home > Recepten

Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

zout

1 kg witte asperges

75 gr Parmezaanse kaas (stukje)

50 gr boter

(versgemalen) zwarte peper

lage ovenschaal 20 x 30 cm
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng in een pan ruim water met zout aan de kook.

Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf en kook de asperges in het kokende water in 10 minuten beetgaar.

Verwarm intussen de oven voor op 200 C of gasovenstand 4.

Rasp de kaas.

Smelt de boter in een (steel)pan.

Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Schenk de boter erover, zo dat alle asperges ermee zijn bedekt.

Bestrooi ze met peper en kaas en laat de aspergeschotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin worden.

Notities

Serveer de schotel bij kalfsvlees of entrecôte en krielaardappeltjes.