Aspergeschotel met Parmezaanse kaas |
|
zout 1 kg witte asperges 75 gr Parmezaanse kaas (stukje) 50 gr boter (versgemalen) zwarte peper lage ovenschaal 20 x 30 cm |
|
BereidingBreng in een pan ruim water met zout aan de kook.Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden, snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf en kook de asperges in het kokende water in 10 minuten beetgaar. Verwarm intussen de oven voor op 200 C of gasovenstand 4. Rasp de kaas. Smelt de boter in een (steel)pan. Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de boter erover, zo dat alle asperges ermee zijn bedekt. Bestrooi ze met peper en kaas en laat de aspergeschotel in het midden van de oven in 20 minuten gaar en goudbruin worden. NotitiesServeer de schotel bij kalfsvlees of entrecôte en krielaardappeltjes. |
Home > Recepten