Home > Recepten

Broccoli, roergebakken

1 rode paprika

300 gr broccoliroosjes

3 eetlepels (olijf)olie

1 teentje knoflook

1 blikje tomatenpuree (netto 70 gr)

1 eetlepel ketjap manis

1 theelepel oregano

1 theelepel basilicum

1 blikje maïskorrels (netto 150 g)

100 gr ongezouten cashewnoten

1 ciabattastokbrood (225 g)

een wok of grote braadpan
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.

Verhit de olie in de wok, voeg de paprika toe en bak die al omscheppend 2 minuten.

Pel de knoflook, pers die erboven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de broccoliroosjes, tomatenpuree, ketjap, oregano, basilicum, maïs en cashewnoten toe en bak alles al omscheppend 10 minuten.

Verdeel de roergebakken broccoli over 4 borden, snijd de ciabatta in schuine plakken en leg die ernaast.