Home > Recepten

Linzen met zoete aardappels

olijfolie

2 teentjes knoflook

¾ liter groentebouillon

250 gr linzen

2 zoete aardappelen (300-400 gr)

1 citroen

200 gr spinazie

1/4 theelepel cayennepeper

wat gehakte verse munt

(feta)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de knoflook in plakjes en frituur ze in hete olijfolie.

Voeg de linzen en de groentebouillon toe.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Kook de linzen 30 minuten.

Kook de aardappelen de laatste 20 minuten mee.

Rasp de scil van de citroen en pers de citroen uit.

Meng het citroensap, de citroenrasp, de gehakte spinazie, de cayennepeper en de munt door de linzen en laat even koken tot de spinazie is geslonken.

Bestrooi het gerecht op de borden eventueel met verkruimelde feta.