Erwtjescurry met sinaasappel, tuin- |
|
1 ui 1 sinaasappel 4 takjes koriander 5 eetlepels biogarde roer 2 theelepels bloem 25 gr boter 1 eetlepel kerriepoeder 1 teentje knoflook 1 pak tuinerwtjes extra fijn (450 gr, diepvries, Iglo) zout, peper Tip: De biogarde roer kunt u vervangen door volle yoghurt. |
|
BereidingPel en snipper de ui.Schil de sinaasappel dik, tot op het vruchtvlees. Snijd boven een kommetje met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit (bewaar het sap) en snijd de partjes in stukjes. Knip de koriander in een kopje fijn. Roer in een kommetje het sinaasappelsap, de biogarde en de bloem door elkaar. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui en de kerrie zachtjes 2 minuten. Pel de knoflook en pers die erboven uit. Roer het biogardemengsel erdoor, schep er de tuinerwtjes door en laat het gerecht afgedekt in 10 minuten zachtjes gaarsmoren. Schep regelmatig om. Schep de sinaasappelstukjes en de koriander erdoor en laat die 2 minuten meewarmen. Breng op smaak met zout en peper. NotitiesServeer dit met lamskoteletjes en rijst. |
Home > Recepten