Home > Recepten

Champignonsalade 2

250 gr kastanjechampignons

2 eetlepels citroensap

zout

6 groene olijven zonder pit

3 eetlepels mayonaise

3 eetlepels slagroom

10 sprietjes bieslook

wat verse kervel

peper

1/2 rode paprika

100 gr alfalfa

keukenpapier
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Salades
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Veeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.

Breng in een pan 1/2 liter water, het citroensap en iets zout aan de kook en laat de champignons daarin 1 minuut koken.

Laat ze in een vergiet uitlekken en laat ze afkoelen.

Snijd de olijven intussen in dunne plakjes.

Roer de mayonaise en de room door elkaar, knip er de kruiden boven fijn en breng het geheel met zout en peper op smaak.

Schep de saus, de olijven en de champignons door elkaar.

Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes; halveer de reepjes.

Was de alfalfa, leg hem op een platte schaal, verdeel er de champignonsalade over en garneer met paprikareepjes.

Notities

Lekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes.