Champignonsalade 2 |
|
250 gr kastanjechampignons 2 eetlepels citroensap zout 6 groene olijven zonder pit 3 eetlepels mayonaise 3 eetlepels slagroom 10 sprietjes bieslook wat verse kervel peper 1/2 rode paprika 100 gr alfalfa keukenpapier |
|
BereidingVeeg de champignons met keukenpapier schoon en snijd ze in plakjes.Breng in een pan 1/2 liter water, het citroensap en iets zout aan de kook en laat de champignons daarin 1 minuut koken. Laat ze in een vergiet uitlekken en laat ze afkoelen. Snijd de olijven intussen in dunne plakjes. Roer de mayonaise en de room door elkaar, knip er de kruiden boven fijn en breng het geheel met zout en peper op smaak. Schep de saus, de olijven en de champignons door elkaar. Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in flinterdunne reepjes; halveer de reepjes. Was de alfalfa, leg hem op een platte schaal, verdeel er de champignonsalade over en garneer met paprikareepjes. NotitiesLekker bij steaks en gebakken krielaardappeltjes. |
Home > Recepten